Se visningar (1)

Långa vägen 41, Gålö

Upplåtelseform: Arrende
Antal rum: 2 (varav 1 sovrum)
Utgångspris: 1 300 000 kr
Tomtarea: 404 m²
Boarea: 40 m²
Arrende: 27 200 kr/år
Objektstyp: Fritidshus

Fakta

Bullerby-känsla med allt och lite till!

Riktig Bullerby-känsla för den stora familjen! Här finns verkligen allt och lite till. Den öppna spisen är en riktig stämningshöjare kalla dagar. Endast 35 minuter ifrån Stockholm i Gålö Naturreservat finns för den denna fina oas i fritidshusområdet Kärrmaräng. Endast en kort promenad till badplats vid sandstrand och brygga. Den vinterbonade stugan är på 2 rum och kök samt ett loft med upp till 4 extra sovplatser, det finns även en gäststuga på tomten. Här får verkligen alla plats!

Detta hus måste upplevas på plats då det har verkligen allt och lite till!
Välkommen till Långa vägen 41
Detta mysiga fritidshus har mycket att erbjuda, många sociala ytor och smarta lösningar. Huset är vinterbonat så här kan du njuta även under kalla dagar då luftvärmepump är installerat och det sprakar i den öppna spisen.

På den välskötta tomten finns allt från rabarber, röda vindbär, äppelträd, morötter och potatisland samt mycket mer. Utomhus finns det gott om förvaring i flertalet bodar på tomten.
Rumsbeskrivning
VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med gott om utrymme för såväl matbord framför fönstret som soffa och tv-möbel. Den öppna spisen fungerar både som en riktig stämningshöjare som värmekälla kalla dagar.

HALL/KÖK
Välkomnande liten hall som leder direkt in till köket. Köket har gott om förvaring i skåp och lådor. I köksutrustningen ingår spis med spisfläkt samt kyl/frys. Dricksvatten hämtas ifrån tappställe ca 30 meter ifrån huset. I hallen finns en garderob med överskåp samt ett städskåp.

SOVRUM
Sovrum med två sängplatser samt förvaring.

LOFTET
Här finns plats för minst fyra sängplatser.

WC
I anslutning till vardagsrummet finns en wc med förbränningstoalett.

INBYGGD UTEPLATS
Här finns god plats för den som vill sitta ute och äta. Här finns även ett utomhuskök. I anslutning finns ett förråd.

GÄSTSTUGA
Denna fina gäststuga har plats för två sovplatser och har en liten trevlig farstukvist.

SÄLJAREN BERÄTTAR
Ett härligt och familjärt familjeparadis där vår lite större familjeskara med alla barn, barnbarn, barnbarnsbarn, hundar och övriga släktingar har fått möjligheten att tillsammans med morföräldrarna tillbringa många veckoslut, semesterdagar, födelsedagar och även mysiga högtider så som midsommar och andra jubileumstillfällen.

Midsommarfirandet på Gålö har för oss alla varit ett självklart val under alla år. Varje år har varit en fantastisk och oförglömlig midsommar med stort intresse och engagemang från alla Kärrmarängs medlemmar. Fika på ängen med dans runt midsommarstången, tävlingar för både stora och små, lotterier, fiskdamm och det populära ”Gålö loppet” där alla barn i olika åldrar deltar. 

Morföräldrarnas stora intresse har varit att ta hand om och pyssla om en fantastisk fin trädgård med många rabatter fyllda med blommor av alla dess slag. Ett annat stort intresse för vår familj har varit fiske och sjölivet. Roddbåten har legat nere vid föreningens båtbrygga och varit redo för många fisketurer med storfångst av bla abborre och strömming. Vi alla i familjen har även haft möjligheten och glädjen till ett sjöliv med en större båt som även den har legat på föreningens brygga. 

Som ni kanske förstår så har Gålö och Kärrmaräng genom åren varit en mycket viktig och betydelsefull plats för hela vår stora familj och även för våra nära och kära släktingar och vänner. 
Kärrmaräng
Gålö Fritidshusförening består av 133 arrenden. Kostnaden för arrendet är 27 200/år. Alla tomter är på mellan ca: 200- 400 kvm i föreningen, dock är de inte uppmätta. De har en mycket god gemenskap och firar såväl Valborg som Midsommar tillsammans. Under Midsommar pågår festligheter såsom lekar, dans kring stången, tombola och fiskdamm vid Horns stuga och på kvällskvisten blir det dans vid dansbanan. När båtsäsongen kommer igång så ordnas gemensam sjösättning för de som har båtar i föreningen. Vid större festligheter går det att låna Horns stuga och även ett partytält, så alla gäster får plats.

På området finns en barnvänlig lekplats och både via båthamnen och badplatsen finns det badbryggor för simkunniga som alla kan nyttja.

För att få köpa måste man vara mantalsskriven i Stockholms län.
När man köper ett fastighet på ett arrende är det inte möjligt att låna pengar till köpet utan fastigheten måste betalas kontant. Däremot går det bra att låna om utrymme finns på t ex en bostadsrätt eller en villa. Taxeringsvärdet för detta fritidshus är 563.000:- för 2024.

Länk till föreningens hemsida: http://karrmarang.se

Gålö naturreservat erbjuder allt som behövs för att ladda batterierna. Här kan du bada vid skärgårdens längsta sandstrand - Skälåker eller vid klipporna på Gålö och Oxnö. Gillar du att vandra finns här flera vandringsleder att välja mellan som utgår ifrån Skälåker och Stegsholm. En av Gålös verkliga sevärdheter är odlingslandskapet kring Stegsholm. Det är småskaligt med en mosaik av åkermarker, ekhagar och lundar det är bara att följa stigen som börjar vid Stegsholms parkering. På Stegsholm kan du fika eller köpa lunch, det är helt klart värt ett besök. På hösten utbyts badlivet mot svampletande istället och på vintern kan en skidtur från Skälåker eller Morarna vara härligt. Här finns nästan allt för alla årstider. Kommunikationerna är goda och du tar dig enkelt hit på SL-kortet. Buss 845 går ifrån Västerhaninge nästan ända fram och efter en kort promenad är du framme.
Basfakta
  • Typ
    Fritidshus
  • Län
    Stockholm
  • Kommun
    Haninge
  • Område
    Gålö Kärrmaräng
  • Gatuadress
    Långa vägen 41
Energideklaration
  • Saknas
Objektsdetaljer
  • Lägenhetsnummer
    41
  • Boarea
    40 m²
  • Biarea
    0 m²
  • Tomtarea
    404 m²
  • Byggnadsår
    1966
  • Skick
    Normal standard
  • Antal rum
    2 (varav 1 sovrum)
  • Antal våningar
    2
  • Närhet till
    Badplats samt båtbryggor
  • Grund
    Plintar
  • Byggnadstyp
    1 plan med loft
  • Fasad
    Trä
  • Grundmur
    Betong
  • Uppvärmning
    Luftvärmepump, direktverkande el samt öppen spis.
  • Stomme
    Trä
  • Tak
    Plåt

Karta

Visa i Google Maps

Bilder

Kostnadsfri Värdering

Lämna ditt nummer nedan så ringer vi upp dig

Visningar

Genom att du föranmäler dig för visning av denna bostad kan vi underlätta vår planering och ge dig en bättre visning.

Visning Sön 6/10
Kontakta mäklaren för tid på 070-88 64 777
Boka Visning
Kontaktformulär för visningsanmälan
Visningsanmälan
Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.
Varmt
välkommen på
visning!
Louise Kelly
Reg. Fastighetsmäklare

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga ett bud, var god kontakta kundtjänst
Budgivning öppen
Utgångspris
1 300 000 kr
Logga in
Registrera konto
För att lägga ett bud på det här objektet måste du registrera ett användarkonto.
Skapa konto

Kontakt

Louise Kelly
Louise Kelly
Reg. Fastighetsmäklare
Vill du att mäklaren kontaktar dig?
Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kontaktar mäklaren dig.
Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.
Våra partners